dimecres, 30 d’abril del 2014

Dimarts al Canal 21, resum de situació.


Aquesta setmana, concretament dimarts dia 29 de maig, he estat entrevistat al Canal 21 Ebre com a candidat de CiU a les Terres de l’Ebre, des d'allí he volgut destacar  la importància de les eleccions europees del proper 25 de maig.  És imprescindible tenir en compte que Europa serà molt important per al llançament de la nostra marca Ebrebiosfera, per garantir la política agrària comuna (PAC), i per finançar la lluita contra el caragol maçana, així com per la construcció del corredor del Mediterrani. I, especialment, per aturar l’aplicació del nou pla hidrològic. 
Reafirmo que les eleccions del 25 de maig també han de servir per deixar ben clares quines són les aspiracions nacionals de Catalunya: les eleccions al Parlament Europeu poden tenir una lectura en clau nacional. Europa i el món sencer estarà mirant què fa Catalunya el proper 25 de maig. Per tant, els comicis europeus també poden ser unes “plebiscitàries” sobre l’encaix de Catalunya i Espanya. Així ho han d’entendre els partits favorables al dret a decidir que també donen suport a la consulta del 9 de novembre.
També he volgut reiterar la meva oposició al pla hidrològic de la conca de l’Ebre i vull reclamar un altre cabal ambiental per al tram final del riu. Defenso la necessitat d’estudiar un transvasament d’aigua del Roine per a Catalunya, per esvair per sempre el fantasma d’una possible captació des del Segre o des de l’Ebre per garantir el subministrament a l’àrea metropolitana de Barcelona. 
Finalment, dono el meu suport al projecte BCN World, deixant clar que, en cap cas, no s’incrementarà l’actual captació d’aigua de l’Ebre per al Camp de Tarragona.
La independència de Catalunya també serviria per blindar el cabal ecològic de l’Ebre i frenar els projectes transvasistes que arriben des de l’Estat espanyol.
Recordem tot això el proper dia 25 de maig!

Resum de l'entrevista


dimarts, 29 d’abril del 2014

Seguint en el camí!


Fa quatre anys vaig publicar al meu bloc un article que, a dia d’avui, he cregut molt convenient de recuperar. Canvien les dates, però si avui he de transmetre la meva opinió, el contingut serà molt semblant. Sóc flexible i adaptable a les situacions que es viuen, sempre buscant la millora en el què fem. Considero que a Catalunya tenim l’avantatge de comptar amb un eurodiputat de la vàlua d’en Ramon TremosaDescripción: https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif representant-nos en aquest transcendental moment pel futur nacional del nostre país. Ell, tot i ser l'únic eurodiputat català al grup liberal, ha aconseguit, amb la seva constància i bon fer, que s’aprovessin importants esmenes, com el corredor mediterrani o la  retallada en defensa, per exemple. Estem en un moment de transició i és vital en el nostre futur immediat tenir fils conductors de les nostres inquietuds treballant directament al Parlament Europeu.  Això s’ha aconseguit votant, pensant que Europa som tots. Ara ho hem de ratificar de nou!
Passo a incloure l’article:


”El passat dissabte vaig fer un cafè amb un amic de la JNC. En la conversa va sortir que aquell dia era el dia d’Europa, commemorant el dia en què es va fundar l’embrió del que avui entenem com a Unió Europea. Em comentava que al matí va estar a Sabadell, per un Consell Nacional on va tenir el gust de conèixer al nostre candidat a les eleccions europees, Ramon Tremosa.

No em va sorprendre la seva resposta quan li vaig preguntar sobre la seva opinió sobre Tremosa. “És un economista”, tot segur d’ell. Però li va sorprendre l’esperit de Tremosa. Com a neoliberal que és, el meu amic, jove i encara amb aquesta filosofia en què els valors estan pel damunt de tot, era tot un boig per l’abolició d’aranzels i ferm defensor del lliure mercat absolut amb la més mínima intervenció de l’Estat en assumptes econòmics, és a dir, el que m’agrada definir com “un anarquista lliberal”, i per això no veia encara Europa com una eina necessària degut al fort proteccionisme, no només amb les exportacions d’altres països, sinó també entre els estats membres, com per exemple, el cas de la pesca per l’Estat espanyol.
No obstant, i entre d’altres coses, per la maduresa i experiència, i sobretot la flagel·lació que a tots ens està infligint la crisi, em va comentar que el discurs de Tremosa l’havia convençut per pensar que una altra Europa és possible. Quan li vaig preguntar per què, em va contestar que l’havia marcat dues frases que va dir: “Europa la portem tots a les butxaques”, perquè qui més ens ha apropat a Europa ha sigut l’Euro (€) i “si som nació ho demostrarem el 7 de juny”, perquè tenir més força a Europa suposaria per Catalunya dependre menys de les decisions d’Espanya que no són sempre beneficioses pel nostre país. Tota una veritat i una declaració d’intencions sobre el seu projecte per defensar Catalunya a Brussel·les.
Tothom ja hauria d’estar parlant de les eleccions municipals, de les eleccions generals o les del Parlament, però encara no veiem res als carrers que ens doni la mínima pista que al juny hi haurà eleccions al Parlament Europeu. I és que el cor d’Europa encara ens és lluny als ciutadans dels nostres carrers. I de veritat que penso que Europa interessa als catalans.
Per això, sortiré al carrer a demostrar que Europa enriquirà el nostre país i que si Convergència i Unió, de la mà del PNV, Unió Mallorquina i d’altres partits amb una idea de projecte semblant per Europa, no té prou força al Parlament europeu, quedarem fora del mapa econòmic de la Unió, una Unió que sempre va apostar per l’Estat del Benestar i que Catalunya sempre ha estat un exemple i model a seguir. Per això, no dubteu en anar a votar el proper 7 de juny perquè així demostrarem que som molt més que una nació amb Europa a les butxaques, som una nació que s’estima Europa, i que veu Europa com la casa on poder treballar en allò que creu, ser una nació d’Europa amb veu pròpia i amb Ramon Tremosa com a enllaç, la porta d’Europa està en les nostres mans."


Està a les nostres mans continuar tenint un portaveu de les nostres terres a Europa. Hem de lluitar pel que és nostre, i la millor manera és votar el dia 25 de maig!!

dijous, 10 d’abril del 2014

Crac de la setmana al diari mesebre

Aquesta setmana em van fer l'entrevista al diari mesebre . Pels que no heu pogut accedir-hi us passo el retall, ja que he intentat traslladar en aquestes línies el que sento.
Gràcies a totes les persones que m'esteu donant aquest suport amb tant de caliu!!

clika aquí per veure l'entrevista !