dimecres, 30 d’abril del 2014

Dimarts al Canal 21, resum de situació.


Aquesta setmana, concretament dimarts dia 29 de maig, he estat entrevistat al Canal 21 Ebre com a candidat de CiU a les Terres de l’Ebre, des d'allí he volgut destacar  la importància de les eleccions europees del proper 25 de maig.  És imprescindible tenir en compte que Europa serà molt important per al llançament de la nostra marca Ebrebiosfera, per garantir la política agrària comuna (PAC), i per finançar la lluita contra el caragol maçana, així com per la construcció del corredor del Mediterrani. I, especialment, per aturar l’aplicació del nou pla hidrològic. 
Reafirmo que les eleccions del 25 de maig també han de servir per deixar ben clares quines són les aspiracions nacionals de Catalunya: les eleccions al Parlament Europeu poden tenir una lectura en clau nacional. Europa i el món sencer estarà mirant què fa Catalunya el proper 25 de maig. Per tant, els comicis europeus també poden ser unes “plebiscitàries” sobre l’encaix de Catalunya i Espanya. Així ho han d’entendre els partits favorables al dret a decidir que també donen suport a la consulta del 9 de novembre.
També he volgut reiterar la meva oposició al pla hidrològic de la conca de l’Ebre i vull reclamar un altre cabal ambiental per al tram final del riu. Defenso la necessitat d’estudiar un transvasament d’aigua del Roine per a Catalunya, per esvair per sempre el fantasma d’una possible captació des del Segre o des de l’Ebre per garantir el subministrament a l’àrea metropolitana de Barcelona. 
Finalment, dono el meu suport al projecte BCN World, deixant clar que, en cap cas, no s’incrementarà l’actual captació d’aigua de l’Ebre per al Camp de Tarragona.
La independència de Catalunya també serviria per blindar el cabal ecològic de l’Ebre i frenar els projectes transvasistes que arriben des de l’Estat espanyol.
Recordem tot això el proper dia 25 de maig!

Resum de l'entrevista


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada